TOPLITA AIRSOFT TEAM

amateur sports team
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 CUM SE JOACA?

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
avatar

Posts : 34
Join date : 2012-05-18
Age : 38
Location : Toplita

PostSubject: CUM SE JOACA?    Sun May 20, 2012 9:30 am

Sistemul de onoare
In airsoft se foloseste sistemul de onoare care presupune ca fiecare jucator va recunoaste cand este lovit de un proiectil, deoarece, spre deosebire de proiectilele cu vopsea din paintball, bilele de plastic solid din airsoft nu lasa un semn vizibil. Cu toate ca exista proiectile pentru replicile de airsoft umplute cu vopsea, ele nu prea sunt folosite deoarece sunt destul de ineficiente. In functie de distanta de la care se trage si de puterea replicii un jucator de airsoft simte cu siguranta lovitura pe care a primit-o. Cu toate acestea, un jucator care alearga sau care nu este atent poate sa nu simta lovitura. De aici rezulta importanta arbitrilor. Recunoasterea loviturilor individual este foarte importanta, deoarece locatia in care se desfasoara jocul nu poate fi monitorizata indeaproape de catre arbitri.
Pentru a preveni eventuale dispute pe teren jucatorilor le este interzis sa strige altor jucatori ca au fost loviti. Pentru a se asigura de precizia loviturilor lor, jucatorii pot cere ajutorul unui arbitru.
Simularea loviturii cu “cutitul” se face prin atingerea cu palma a oponentului. Acest lucru este util si pentru a evita tragerea asupra unui oponent aflat foarte aproape. In acelasi considerent, se poate apela si la eliminarea prin somatie. De obicei jucatorilor li se interzice sa traga daca nu vizualizeaza tinta. Jucatorii trebuie sa desconsidere rafalele trase de un jucator care a fost deja eliminat. Nu se incurajeaza limbajul vulgar si contactul fizic intre jucatori, aceste lucruri putand sa atraga penalizari sau chiar descalificarea din joc. Jucatorii trebuie sa isi resolve disputele amiabil si prietenos. Toti jucatorii trebuie sa recunoasca daca au fost loviti.
Recunoasterea loviturii se poate face in felul urmator:
(1) Se striga cu voce tare “Mort”;
(2) Se ridica replica deasupra capului si se poate afisa si un indicator al loviturii. Un astfel de indicator poate fi o haina intens colorata (pe timpul zilei) – de exemplu o vesta reflectorizanta sau un obiect fosforescent sau stralucitor (pe timp de noapte).
Jucatorii care nu recunosc atunci cand sunt loviti risca sa fie ostracizati si ignorati de catre comunitate. Din acel moment, ei sunt urmariti cu mai multa atentie de catre arbitri si, daca vor continua sa nu recunoasca loviturile, risca sa fie exclusi din joc.
Datorita sistemului de onoare multi considera ca in airsoft este nevoie de etica si valoare morala.

Moduri de joc

Si aici se pot face mai multe clasificari dar cea mai importanta clasificare este in functie de tipul terenului pe care se desfasoara jocul, si avem:

CQB, URBAN, WOODLAND

CQB sau Close Quarters Battle - este o modalitate de lupta in care o unitate mica de lupta angajeaza inamicul la distante foarte scurte. CQB se desfasoara numai in interiorul cladirilor cu replici a caror putere sa fie limitata si cu o tactica specifica trupelor speciale de asalt.

Urban este un amestec de cqb cu woodland. Creste numarul de participanti; misiunile si rolurile se diversifica pentru ca se angajeaza si in afara cladirilor si in interiorul lor.

Woodland este o lupta cu multi participanti (minim 20); se desfasoara in spatii deschise (padure , campuri, dealuri, munti) unde se poate pune in practica strategia militara specifica armatei.

Airsoftul cel putin in Romania se joaca pe terenuri izolate, virane, dezafectate unde nu se plateste intrare. De obicei se cere acordul propietarului cu care se poate face un contract nepatrimonial prin care este exonerat de orice raspundere privind accidentarile de pe proprietatea lui.

O alta clasificare poate fi facuta dupa scenarii. Este foarte important ca scenariul sa fie adaptat de catre organizatorul jocului in functie de teren si de numarul de participanti. Sunt scenarii simple si foarte populare care se joaca cand pe teren sunt multi jucatori incepatori sau terenul este nou. Sunt scenarii mai complexe care se joaca cand terenul este binecunoscut si jucatorii sunt mai avansati.
Back to top Go down
View user profile http://toplitaairsoftteam.forumgratuit.ro
 
CUM SE JOACA?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
TOPLITA AIRSOFT TEAM :: GENERALITATI-
Jump to: